Educació post-obligatòria (Cicles Formatius)

Esportivitat davant de tot

La cossa de Rossi a Márquez en el campionat del món de motociclisme ha donat la volta al món i convida a reflexionar sobre un seguit de coses. La primera, relativa al mateix fet de fer fora de la pista amb la perillositat que comporta la situació: rodant a 300 km per hora. La segona, igual o més greu, la negació de l'evidència que tothom va poder veure per les pantalles. Podríem continuar parlant de l'actitud de la premsa italiana, que lluny de recriminar l'acció al seu ídol, encara posava més llenya al foc.

Fer la traveta

Acabades les eleccions al Parlament, podem encarar amb serenitat la notícia sobre l'èxode de refugiats provinents de l'Orient Mitjà i països de més enllà cap a Europa. Pels volts de l'inici de curs, estrany ha estat el dia sense que algun fet relacionat no aparegués als mitjans. Costa de creure que en una societat que es creu civilitzada passi que dia sí i dia també alguna persona que fuig dels horrors de les guerres i de les misèries no mori.

Digues la teva

Iniciem un nou curs. Un més. Després dels primers dies en els que ens anirem acostumant als petits o grans canvis, toca arromangar-se i posar-nos les piles. Una de les coses que haurem de resoldre com a grup-classe és l'elecció dels nostres representants, els delegats de la classe. No és pas un fet trivial. Hem d'escollir aquelles persones que defensaran els nostres interessos davant dels tutors i, si s'escau, de l'equip directiu.

Phantasticus

http://statics.ccma.cat/multimedia/jpg/0/7/1204882677670.jpgNascut a Ciutat de Mallorca, Ramon Llull és una figura universal de la cultura catalana. Tot i així, encara és, per a molta gent, un desconegut. Aquest documental ens descobreix la figura de l'home que va voler escriure el millor llibre del món per combatre i convèncer dels seus errors els infidels. Va dedicar la seva vida a elaborar un mètode, a elucubrar un Art basat en el raonament.

ELS EDUKADORS

Jan, Peter i Jule són tres joves que volen canviar el món. Els nois es converteixen en “Els edukadors”, els misteriosos autors d’actes poètics i no violents amb els que volen avisar els rics que els seus dies d’abundància estan comptats. Tot es complica quan Jule s’enamora dels dos nois. A més una imprudència acaba de posar-los en perill. 

imatge de rvinas

Mirar enrere

Mirar enrere forma part dels passos a seguir per resoldre un ploblema, Polya de fet el situa com l'últim pas, mirar enrere per avaluar el resultat. Però aquí veurem altres moments on això també és útil.

The Secret of Nikola Tesla

1886. Nikola Tesla arriba als EUA per aplicar totes les seves idees innovadores sobre l’electricitat. Allà es trobarà amb l’oposició d’alguns personatges com Thomas Alva Edison. Tot i així, recolzat per sectors de la banca, podrà desenvolupar els seus descobriments fins que les seves idees topin amb alguns interessos econòmics. Tesla acabarà els seus dies sol i oblidat per tothom.

Pàgines

Subscriu-te al RSS - Educació post-obligatòria (Cicles Formatius)
X
Introduïu el vostre nom d'usuari de Kampus.
Introduïu la contrasenya per al vostre nom d'usuari.
Carregant