Transversal

Resum del 2015 i nous propòsits

Millorar les notes, fer més esport, ... són alguns dels bons desitjos que fem cada vegada que comencem un any. El 2015 ha estat un any mogudet a molts nivells. A vegades hom diria que en comptes d'evolucionar, involucionem. Recordem: la crisi dels refugiats, les guerres, atemptats i violència a tort i a dret, ... Però tot i que als telenotícies cada dia se'ns mostren desgràcies i més desgràcies, també en passen de bones, de coses. Així que, per entrar bé l'any, us demanarem treballar quina ha estat  per a vosaltres la notícia que més tristesa us ha causat.

Esportivitat davant de tot

La cossa de Rossi a Márquez en el campionat del món de motociclisme ha donat la volta al món i convida a reflexionar sobre un seguit de coses. La primera, relativa al mateix fet de fer fora de la pista amb la perillositat que comporta la situació: rodant a 300 km per hora. La segona, igual o més greu, la negació de l'evidència que tothom va poder veure per les pantalles. Podríem continuar parlant de l'actitud de la premsa italiana, que lluny de recriminar l'acció al seu ídol, encara posava més llenya al foc.

Fer la traveta

Acabades les eleccions al Parlament, podem encarar amb serenitat la notícia sobre l'èxode de refugiats provinents de l'Orient Mitjà i països de més enllà cap a Europa. Pels volts de l'inici de curs, estrany ha estat el dia sense que algun fet relacionat no aparegués als mitjans. Costa de creure que en una societat que es creu civilitzada passi que dia sí i dia també alguna persona que fuig dels horrors de les guerres i de les misèries no mori.

Conviure i compartir

Compartir per poder conviure bé no és només propi de l'humà, els altres animals també ho fan.

Homenatge a Carme Barba

La Carme va coordinar durant molt de temps aquest portal i va formar part de l'equip de coordinació. La seva emprenta va ser molt important i des de l'equip de coordinació serem a Sant Pau per retre-li l'homenatge que es mereix.  La Carme ens deixa un llegar valuosíssim com  exemple a seguir, tant a nivell personal com professional.  Cal dir que la jornada va ser tot un èxit, i de ben segur que el nostre homenatge no acaba aqui i serà a les aules on dia a dia la recordarem.

 

Ramon Llull

 

Ramon LLull, filòsof, teòleg, escriptor d'origen mallorquí. Aquest any fa 700 anys de la seva mort.

Pàgines

Subscriu-te al RSS - Transversal
X
Introduïu el vostre nom d'usuari de Kampus.
Introduïu la contrasenya per al vostre nom d'usuari.
Carregant